fotograaf //

Danique Koenen

Danique komt uit een familie met creatieve ondernemers. De passie voor fotografie, daar is ze door haar naasten al op jonge leeftijd mee besmet. Op haar 14e kocht Danique haar eerste spiegelreflexcamera en een paar jaar later, op haar 17e, werd ze toegelaten tot de kunstacademie in Breda. Hier werd bevestigd dat ze haar hart moest volgen: professioneel beeldmaker worden was haar roeping.

Naast haar studie kluste Danique al regelmatig bij als fotograaf. Daarna rolde ze de vastgoedbranche in. Samen met haar camera. Dit bleek een match made in heaven. “De combinatie van mijn vak beoefenen en een kijkje nemen in iemands leven, gaat nooit vervelen. De ontmoetingen, de verhalen; het blijft bijzonder om iemands thuis in beeld te brengen. Of dat nou een klein appartement is of een enorme villa, een verswinkel of een binnenkijker bij de woning van een bekende Nederlander. Elke opdracht heeft zijn charme. Het unieke van mijn werk is dat ik een woning, pand of interieur vastleg zonder de alledaagse chaos. Ik fotografeer woonkamers zonder dat er iemand op de bank zit. Of verswinkels zonder lange rijen met klanten. Het draait om het stilleggen van een moment, zodat iedereen zichzelf op die plek ziet wonen, werken of winkelen.”

Inmiddels is Danique al ruim 10 jaar actief als professioneel interieur fotograaf. In 2020 is ze voor zichzelf begonnen. “Het is een way of living. De vrijheid. Het ondernemen. Mooie plaatjes schieten. Een kijkje nemen in iemands leven. Dat maakt me een gelukkig mens. En met die passie en bedrevenheid  kijk ik uit naar nog vele mooie projecten en samenwerkingen.”

Wat klanten zeggen

Klanten en partners omschrijven mij als een enthousiaste en toegewijde fotograaf, met een onderscheidend oog voor detail.

We can work together

Wil jij je visuele content uitbreiden met fris en professioneel ogend beeldmateriaal? Neem dan contact met mij op, dan vertel ik je graag wat de mogelijkheden zijn.